Skip to content

Om Visual Novel Jam 2021

Visual novel jam hölls 11-12 september 2021, nedan kan du läsa mer om evenemanget.

Vi återkommer i november 2022 – håll utkik!

När: 11-12 september

Var: Online på Discord och Zoom

Vem: Du som är 15-25 år och bor i Skåne

Vi går igenom grunderna i hur du skapar visual novels och kommer igång i verktyget Ren’Py! Workshops/föreläsningar ges inom att skapa koncept och manus och att teckna digitalt. Du arbetar med dina egna idéer, ensam eller i grupp, och får handledning online. Målet efter jammet är att kunna fortsätta skapa visual novels och, om du vill, bli redo att delta i game jams som t ex NaNoReNo.

Ansökan är nu stängd.

Workshopledare och föreläsare

Image of Bobbi A Sand

Bobbi A Sand

Bobbi A Sand är speldesigner och författare och huvudhandledare under hela jammet . Bobbi håller i sessioner om verktyget Ren’Py och ger handledning under processen.

Image of Natalia Batista

Natalia Batista

Natalia Batista är serietecknare och visual novel-skapare och introducerar skapandeprocessen kring visual novels, med utgångspunkt i sitt eget arbete med Sword Princess Amaltea - the Visual Novel.

Image of Adrian Malmgren

Adrian Malmgren

Adrian Malmgren är serietecknare och illustratör och visar hur du kan komma igång med digitalt tecknande i Clip Studio Paint, med utgångspunkt ifrån sitt arbete med serier som Wicked Hero.

Frågor och svar

Vad gör vi på jammet?

Ett game jam brukar gå ut på att under kort tid skapa ett spel. I det här fallet fokuserar vi mer på att komma igång, eftersom jammet bara pågår i två dagar. Vi kommer att introducera ett verktyg för att skapa visual novels som heter Ren’Py. I detta kan du skriva manus, lägga in val som spelaren kan göra, samt bilder och ljud. Det finns färdiga bilder och musik som du kommer att kunna använda, eller så skapar du eget material. Under jammet kan du välja att delta i olika workshops för att lära dig mer. Du arbetar med dina egna idéer, ensam eller i grupp, och får handledning av oss som arbetar med visual novel jam.

En visual novel är ett berättelsebaserat spel som bygger på text och bilder. Spelaren kan göra val som avgör vad som händer i berättelsen. Ett känt exempel är Doki Doki Literature Club, andra är Ace Attourney och Dream Daddy.

Vad är en visual novel?

Vem kan delta?

Du som är mellan 15-25 år och bor i Skåne kan delta i visual novel jam. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande. Ladda ner den här blanketten, fyll i och maila till oss i samband med att du gör din ansökan. Du som fyller 15 år under 2021 kan delta.

Under jammet kommer vi att använda olika digitala verktyg. Därför behöver du ha tillgång till en dator där du kan installera program. Om du inte har det, ange detta i din ansökan. Om du blir antagen kommer vi att kontakta dig för att försöka lösa detta med en lånedator.

Måste jag ha en dator?