Skip to content

Välkommen till Moxie Jam 2022!

När: 11-13 mars 2022

Var: The Game Assembly i Malmö

Vem: Du som är tjej, trans, icke-binär, 16+ år och bor i Skåne

Moxie Jam är ett game jam där vi skapar point & click-äventyrsspel i spelmotorn Unity!

Jammet riktar sig till dig som är trans, tjej, icke-binär, 16+ år och bor i Skåne. Inspiration, introduktion till spelmotorn Unity och handledning ges under jammet. Målet efter jammet är att kunna fortsätta skapa spel i Unity och, om du vill, bli redo att delta i fler game jams som t ex Global Game Jam eller Nordic Game Jam.

Ansökan är nu stängd.

Vi följer Folhälsomyndighetens rekommendationer för evenemang. Har du frågor? Svaret på de vanligaste finns här nedan! Du kan också maila spelkonsulent@gamehabitat.se

Workshopledare och föreläsare

Portrait image of Bobbi A Sand

Bobbi A Sand

Bobbi A Sand (they/them) är speldesigner på Transcenders Media och projektledare på Game Habitat, och huvudhandledare under hela jammet. Bobbi håller i sessioner om konceptutveckling och Unity och ger teamen handledning under processen.

Portrait image of Astrid Refstrup

Astrid Refstrup

Astrid Refstrup (she/her) is the CEO of Triple Topping games, a feministic, award-winning studio. Astrid was the co-writer and director on Welcome to Elk. She is also an advisor to the game fund Kowloon Nights. Astrid and Simon will start the jam with an inspirational talk.​​

Simon Stålhandske

Simon (he/him) is a programmer, a game designer and a cofounder of Triple Topping Games with Astrid. He likes to work on the small interactions in games and make the game feel "just right". Simon and Astrid will start the jam with an inspirational talk.​

Frågor och svar

Vad gör vi på jammet?

Ett game jam brukar gå ut på att under kort tid skapa ett spel utifrån ett specifikt tema. I det här fallet fokuserar vi framför allt på att komma igång. Deltagarna arbetar i grupp för att ta fram ett spelkoncept och dess design, och kommer igång med att skapa i spelmotorn Unity. Fokus är på point-n-click-spel med 2D-grafik. Det är valbart för grupperna om de vill utgå ifrån ett testprojekt för att skapa spelet eller arbeta mer på egen hand.

Vi kommer att introducera en spelmotor som heter Unity. I den läggs alla bilder, ljud etc som används i spelet och ni scriptar vad som ska hända när spelaren gör olika handlingar. På datorerna på The Game Assembly finns de vanligaste programmen för att skapa grafik etc. (men vill du ha någon specifik programvara kan det vara bra att ta med en egen dator med denna på).

Vad använder vi för verktyg?

Vem kan delta?

Du som bor i Skåne, är trans, icke-binär eller tjej och 16 + år kan ansöka. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande. Ladda ner den här blanketten, fyll i och maila till oss i samband med att du gör din ansökan.

Du behöver inga förkunskaper för att delta. När du ansöker kan du ange om du har några specifika intressen och/eller förkunskaper. Utifrån detta delas deltagarna in i grupper. Grupperna väljer om de vill arbeta fritt utifrån temat, eller få en introduktion till spelmotorn Unity och ett testprojekt att utgå ifrån. Detta anger du när du ansöker till game jammet. Du kan också ange om du vill arbeta ihop med någon särskild (t ex om du ansöker med en kompis). Grupperna får handledning av oss som arbetar med jammet.

Vad behöver jag kunna?

Behöver jag en dator?

Datorer och de programvaror som behövs finns på plats på The Game Assembly. Du kan ta med dig egen laptop om du vill (men för att arbeta tillsammans i ett Unity-projekt behöver du använda en av The Game Assemblys datorer).

Det blir 2,5 intensiva dagar med spelutveckling! På fredagen börjar vi på eftermiddagen med en inspirationsföreläsning. Grupperna träffas och börjar ta fram koncept. På lördagen får de som vill en introduktion till Unity och sedan arbetar grupperna på egen hand med tillgång till handledning. På lördagen och söndagen finns frukost, lunch och fika, och på lördag kväll har vi en gemensam middag. På söndag presenterar grupperna sina projekt och jammet avslutas ca kl 17. Mer detaljerat schema kommer senare! Game jammet är alkoholfritt.

Hur är upplägget?

Kan jag arbeta vidare på spelet efter jammet?

Grupperna bestämmer gemensamt vad som ska hända med deras spel efter att jammet slutar. Ta gärna med något lagringsmedium, t ex en usb-sticka, om du vill spara projektet, eller ladda upp det på exempelvis Dropbox/Google Drive.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att ordna ett smittsäkert event. Ifall restriktioner gör att vi inte kan hålla game jammet på plats kommer vi att genomföra vissa delar på plats och andra online, alternativt ett helt digitalt evenemang. Men just nu planerar vi för att vi ska kunna vara i The Game Assemblys lokaler! Håll utkik på denna sida för uppdateringar.

Vad händer om game jammet inte kan hållas på plats?