Skip to content
Spelskapande

Vår ambition är att guida dig som är ung och vill skapa spel, både till hur du kommer igång med dina kreationer och till hur du kan gå vidare på din väg mot att bli spelutvecklare.

Vi vill se en spelbransch som är jämställd och där allas röster får höras. Därför arbetar vi aktivt med inkludering och mångfald. Vi vill också att spel ska få status både som kreativt uttrycksmedel och som underhållningsmedium. Därför arbetar vi för att öka spelkunnigheten i hela samhället.

Under 2021 kommer vi i första hand att fokusera på att genomföra game jams, både i egen regi och tillsammans med olika samarbetspartners, för att lära oss så mycket som möjligt om hur barn och unga i olika åldrar bäst får tillgång till spelskapande.

Game Habitats Kids & Youth Initiative är en satsning på barns och ungas spelskapande

Spelkonsulent: Spelkunnighet och spelpedagogik för barn och unga

Under 2019-2020 drev Game Habitat ett fristående projekt där vi undersökte förutsättningar för spelskapande för barn och unga i Skåne. Vi genomförde också Spelkunnighetsdagen 2020.

Ladda ner kartläggningen och rapporten:
Spelkonsulent – ökad spelkunnighet & spelpedagogik för barn & unga

Ladda ner presentationen:
Spelkonsulent Barn & Unga – rapport presentation

Letar du efter ett verktyg för att skapa spel åt dig själv eller någon annan? Kanske undrar du hur du genomför ett game jam, eller vill lära dig mer om spel som fenomen?

Vi gör vårt bästa för att hänvisa till rätt resurs!

Om du inte hittar det du söker här på hemsidan är du välkommen att kontakta oss via mail: spelkonsulent@gamehabitat.se

Kan vi hjälpa dig?