Skip to content

Spelkunnighetsdagen 2021-10-08

Tema: spelskapande för barn och unga

Välkommen till Spelkunnighetsdagen – en halvdag med fokus på spel, riktad till alla intresserade och särskilt till dig som kommer i kontakt med spel, spelkultur och spelare i ditt yrke. Temat för årets spelkunnighetsdag är spelskapande. Hur kan vi erbjuda spelskapande för barn och unga och vilka verktyg kan användas?

Spelkunnighetsdagen anordnas av Game Habitat med stöd från Region Skåne.

Vid frågor kontakta spelkonsulent@gamehabitat.se

Program

09.00 Välkommen!
Introduktion till spelkunnighetsdagen 2021.

09.15 Spel och kreativt skapande – Moa Johansson och Jessica Berglund, Kodcentrum
Vad har spel med skolan att göra? Hur kan den kreativa processen kring spel ta plats i klassrummet? Kodcentrum är en ideell förening som verkar för att ge barn och skola en introduktion till programmering och digitalt skapande där spel fångar upp barns röster och idéer.

10.10 Alla kan skapa spel! Spelskapande på Malmö Kulturskola och via Skapande Skola – Oscar Wemmert, spelpedagog
Att få möjlighet att uttrycka sig och utveckla det egna skapandet inom digitala spel är viktigt, inte minst ur ett demokratiskt perspektiv. Oscar delar med sig av sina erfarenheter från Game Jam och det nya terminsämnet Kreativt Spelskapande på Malmö Kulturskola samt från skolor via Skapande Skola.

10.45 Digitalt skapande i Roblox – Non Raagaard och Karina Ishanova, Hemkodat
Hemkodat är en ungdomsdriven organisation som vill visa att digitalt skapande och teknik inte behöver vara krångligt – vare sig för vuxna eller barn. Syftet med föreläsningen är visa hur Roblox kan användas som pedagogiskt verktyg i din verksamhet då de flesta barn är helt galna i Roblox.

11.20 Unga skapar Visual Novels – Bobbi A Sand, Game Habitat
Bild, text och interaktivitet möts i spelformen visual novels som har sina rötter i japansk populärkultur såsom manga och anime. Bobbi berättar om erfarenheter från Game Habitats visual novel jam, där unga introduceras till att skapa sina egna interaktiva berättelser i open source-verktyget Ren’Py.

11.50 Avslutning
Dagen sammanfattas och avslutas.

Medverkande

Portrait image for

Moa Johansson

Moa Johansson är pedagog på Kodcentrum, en ideell förening som verkar för att ge barn och skola en introduktion till programmering och digitalt skapande.

Jessica Berglund

Jessica Berglund är pedagog på Kodcentrum, en ideell förening som verkar för att ge barn och skola en introduktion till programmering och digitalt skapande.

Portrait image of Non Raagard from Hemkodat

Non Raagard

Non Raagaard är killen bakom Hemkodat som jobbar med att få fler att inse hur kul det är skapa digitalt.

Portrait image of Karina Isahanova from Hemkodat

Karina Isahanova

Karina Isahanova läser på teknikprogrammet och arbetar under sin fritid på Hemkodat där hon undervisar barn och unga i programmering och digitalt skapande med Roblox som verktyg.

Portrait image of Oscar Wemmert from Game Flame

Oscar Wemmert

Oscar Wemmert är spelutvecklare och spelpedagog i egna bolaget GameFlame, tidigare VD på Upside Studios och producent på Tarsier Studios och har arbetat med spelutveckling i mer än 20 år.

Bobbi A Sand

Bobbi A Sand är spelutvecklare och projektledare för Game Habitats barn och unga-initiativ. Bobbi är även författare till boken “Växande världar - Om spel, spelkulturer och spelare i samtiden”.

GH-Logo-20181212