Skip to content

Välkommen till Moxie Jam 2023

När: 3-5 mars 2023

Var: The Game Assembly i Malmö

Vem: Du som är tjej, transperson, icke-binär, 15+ år

Moxie Jam är ett game jam där vi skapar point & click-äventyrsspel i spelmotorn Unity!

Moxie Jam 2023 hålls 3-5 mars på The Game Assembly i Malmö.

Obs! Inga förkunskaper krävs – om du har ett intresse för att skapa så kan du söka.

Jammet riktar sig till dig som är transperson, tjej, icke-binär och 15+ år. Inspiration, introduktion till spelmotorn Unity och handledning ges under jammet. Målet efter jammet är att kunna fortsätta skapa spel i Unity och, om du vill, bli redo att delta i fler game jams som t ex Global Game Jam eller Nordic Game Jam.

Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande. Ladda ner och fyll i den här blanketten och maila den till spelkonsulent@gamehabitat.se (att fota av den går bra).

Begränsat antal platser. Ansök senast 23/2. Besked om antagning kommer i slutet av v 8.

Har du frågor? Svaret på de vanligaste finns här nedan! Du kan också maila spelkonsulent@gamehabitat.se

Frågor och svar

Vilket språk hålls game jammet på? / In which language will the game jam be held?

Språket beror på vilka som söker till game jammet. Om det blir många deltagare som inte pratar svenska så kan vissa föreläsningar / genomgångar hållas på engelska. Handledarna pratar svenska och engelska. Grupperna bestämmer vilket språk de vill använda.

The language depends on the participants. If there are many participants that don’t speak Swedish, some lectures could be done in English. The facilitators speak both English and Swedish. Groups decide for themselves which language to use.

Det är gratis att delta i Moxie Jam! Mat och fika ingår – däremot kan vi inte erbjuda sovplats, så detta behöver du fixa på egen hand om du har behov av övernattning.

Kostar det något att delta?

Vad gör vi på jammet?

Ett game jam brukar gå ut på att under kort tid skapa ett spel utifrån ett specifikt tema. I det här fallet fokuserar vi framför allt på att komma igång. Deltagarna arbetar i grupp för att ta fram ett spelkoncept och dess design, och kommer igång med att skapa i spelmotorn Unity. Fokus är på point-n-click-spel med 2D-grafik. Det är valbart för grupperna om de vill utgå ifrån ett testprojekt för att skapa spelet eller arbeta mer på egen hand.

Vi kommer att introducera en spelmotor som heter Unity. I den läggs alla bilder, ljud etc som används i spelet och ni scriptar vad som ska hända när spelaren gör olika handlingar. På datorerna på The Game Assembly finns de vanligaste programmen för att skapa grafik etc. (men vill du ha någon specifik programvara kan det vara bra att ta med en egen dator med denna på).

Vad använder vi för verktyg?

Vem kan delta?

Du som är transperson, icke-binär eller tjej och 15 + år kan ansöka. Om du är under 18 år behöver du målsmans godkännande. Du fyller då i en särskild blankett och skickar till oss i samband med anmälan.

Du behöver inga förkunskaper för att delta. När du ansöker kan du ange om du har några specifika intressen och/eller förkunskaper. Utifrån detta delas deltagarna in i grupper. Grupperna väljer om de vill arbeta fritt utifrån temat, eller få en introduktion till spelmotorn Unity och ett testprojekt att utgå ifrån. Detta anger du när du ansöker till game jammet. Du kan också ange om du vill arbeta ihop med någon särskild (t ex om du ansöker med en kompis). Grupperna får handledning av oss som arbetar med jammet.

Vad behöver jag kunna?

Behöver jag en dator?

Datorer och de programvaror som behövs finns på plats på The Game Assembly. Du kan ta med dig egen laptop om du vill (men för att arbeta tillsammans i ett Unity-projekt behöver du använda en av The Game Assemblys datorer).

Det blir 2,5 intensiva dagar med spelutveckling! På fredag eftermiddag/kväll  börjar vi med en genomgång och att lära känna varann och komma igång med Unity. Grupperna träffas och kan börja fundera på idéer. På lördagen börjar grupperna arbeta med sina spel, med ett avbrott för en inspirationsföreläsning. På söndagen arbetar grupperna vidare och hela jammet avslutas med en presentation (det är frivilligt att delta, men alltid spännande att se vad grupperna har gjort!). Jammet avslutas ca kl 17 på söndagen. Mat och fika finns under hela jammet. Mer detaljerat schema kommer senare! Game jammet är alkoholfritt.

Hur är upplägget?

Kan jag arbeta vidare på spelet efter jammet?

Grupperna bestämmer gemensamt vad som ska hända med deras spel efter att jammet slutar. Ta gärna med något lagringsmedium, t ex en usb-sticka, om du vill spara projektet, eller ladda upp det på exempelvis Dropbox/Google Drive.